NOVA OPASNA PRIJETNJA MARIA KARAMATIĆA BiH ne može i neće postojati, ukoliko....


Predsjednik HSS-a Mario Karamatić spada, po svojim izjavama, među najekstremnije političare u BiH. Nerijetko su njegove izjave, u kojima negira opstanak BiH kao države ravne onima koje "ispaljuje" lider SNSD-a Milorad Dodik.

Priliku da "zablista" dobio je i u intervjuu za Hrvatske medijski servis, gdje je govorio o informacijama da visoki predstavnik Christian Schmidt namjerava nametnuti izmjene Izbornog zakona.

- Ono što je dobro u cijeloj ovoj priči je kako sada i gospoda iz međunarodne zajednice polako uviđaju da su stvorili islamističko-unitarističko čudovište u srcu Europe namećući zakone u BiH na štetu Hrvata i Srba, te uviđaju kako je ovakva BiH neodrživa i kao kolonija, što de facto i de jure jeste, a kamo li kao samostalna država. U najkraćem, ukoliko Hrvati u BiH ne budu jednakopravni u svakom segmentu, političkom, institucionalnom i teritorijalnom BiH ne može i neće postojati i to je danas jasno i u Bruxellesu i Washingtonu. Jasno nije samo ovima u Sarajevu, ali to je već njihov problem, kazao je Karamatić za HMS.



magazin PRESS / Oslobođenje


 

Pokreće Blogger.