MIJATOVIĆ OTVORENO EU podržava politike proruskih igrača u BiH


Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a i kandidat za predjednika RS-a istakao je da je više nego jasno da pritisak HDZ/HNS-a i dalje traje i da se ulažu posljednji atomi snage da se Bosna i Hercegovina etnički podjeli.

"Takođe je jasno da Evropskoj Uniji nije bila dovoljna opomena agresija Ruske Federacije na nezavisnu državu Ukrajinu, već podržavaju politike proruskih igrača u BiH.

Postoji određene politike unutar evropske administracije koje podržavaju politiku apartheida koji vodi HDZ BiH.

Kada  je Dragan Čović već priznao poraz za poziciju člana Predsjedništva BiH, sledi plan B kontrola Doma naroda i sistem apartheida koji omogućava  HDZ BiH blokadu i disoluciju države.

Da zaključim deblokada FBIH i integritet izbornog procesa nije sporan, ali nema djelovanja oko Doma naroda sve dok se ne završi apelacija Željka Komšića pred Ustavnim sudom BiH i apelacija Slavena Kovačevića pred međunarodnom sudom u Strazburu!

Namera vođena pritiskom HDZ/HNS je postojala ali je i Visoki predstavnik danas shvatio da će pro BiH političke stranke biti jedinstvene u stavu da nema apartheida, i dalje razgradnje BiH identiteta!

Samo građanska  BiH i samo evropski standard, rješenja koja ne postoje u EU ne mogu ni u BiH", smatra Mijatović.



Magazin PRESS / patria


 

Pokreće Blogger.