DODIK SE POKLONIO ŽRTVAMA HOLOKAUSTA Evo kakvu je poruku poslao iz Izraela


Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik danas je položio vijenac u ali sjećanja na kamenoj ploči u Memorijalnom centru mučenika holokausta i junaka Јad Vašem, ispod koje je položen pepeo žrtava Holokausta iz šest logora smrti.

- Velika je čast biti na planini Herzl, jednom od najvažnijih mjesta za državu Izrael i jevrejski narod. Kada se čovjek nađe na planini sjećanja i u blizini Memorijalnog centra za mučenike holokausta i heroje, osjeća posebnu energiju koja ga prožima bez obzira na njegovo porijeklo – napisao je Dodik na Twitteru.

Dalje je nastavio, biti u blizini mjesta neizmjerne tuge, vječnog jauka, bola koji doseže nebesa, iziskuje snagu i poseban pijetet prema milionima nevinih ljudi, žena i djece.

- Na ovom mjestu čovjek uči o strašnim i mračnim dubinama u koje može upasti ljudski zloduh. Na ovom mjestu se ukrštaju smisao života i besmisao uništenja, krik bola i poklič pobjede. Na ovom mjestu čovjek uči o nasilnom gašenju miliona života, ali i pobjedi života nad smrću - poručuje Dodik.

Napisao je kako postoji milion pitanja “zašto” – i svako je bez odgovora. 

- Јer, kako objasniti da je tuga velika poput ove planine - poručio je.  

- Na ovom mjestu čovjek se sjeti da ne smije da zaboravi. Strašno je, nedopustivo, nepravedno i neshvatljivo to što se desilo jevrejskom narodu. Mnogi narodi platili su cijenu uspostavljanja vlastite države i dostizanja nacionalne slobode, ali nijedan kao jevrejski - napisao je dalje Dodik. 



Magazin PRESS / Avaz


 

Pokreće Blogger.