DA LI JE OVO MOGUĆE? Milan Dunović tvrdi da su Čović i Šmit sve izmislili - EVO ŠTA JE SVE REKAO


Milan Dunović, potpredsjednik Federacije BiH, kazao je kako je Ustavni sud Bosne i Hercegovine proveo presudu po apelaciji Bože Ljubića i da HDZ BiH i HNS obmanjuju javnost kada govore da nije. Dodao je da i visoki predstavnik Christian Schmidt griješi kada kaže da ta presuda nije provedena.

- Mislim da je dobra ova odluka koja se odnosi na tehničke izmjene. Problematično je da Schmidt nikada nije demantovao nacrt koji se pojavio u javnosti. On je rekao da treba provesti presudu Ljubića koja je već provedena, rekao je Dunović.

Za današnje zaključke HNS-a o teritorijalnoj reorganizaciji i izmještanju OHR-a u Brisel Dunović kaže kako HN prvo kritikuje Schmidta i problematizira provođenje presude Ljubić.

- Presudu nije proveo onaj koji je trebao, dakle Parlamentarna skupština, ali jeste Ustavni sud BiH. To je nešto što je ad acta. Cijeli ostatak saopštenja HNS-a je zasnovan na laži jer je u startu navedeno da nije provedena presuda po apelaciji Ljubića, rekao je on.

Dunović se osvrnuo i na teritorijalnu reorganizaciju.

- Kada govorimo o teritorijalnoj reorganizaciji – HDZ i HNS, meni je to sve isto, cijeli su svoj zaključak zasnovali na laži i onda idu korak dalje i plaše narod sa trećim entitetom ne bi li se Schmidt uplašio i nametnuo Izborni zakon kakav odgovara HDZ-u, naveo je on.



Magazin PRESS / oslobođenje


 

Pokreće Blogger.