SJEĆATE LI SE MONSTRUMA KOJI JE 24. GODINE SILOVAO KĆERKU I NAPRAVIO JOJ SEDMERO DJECE? Uskoro izlazi na slobodu, evo šta kažu stručnjaci


JOZEF Fricl, koji je užasnuo svijet svojim zločinima kada se saznalo da je 24 godine držao kćerku kao robinju i napravio joj sedmoro djece, 2023. bi mogao da bude ponovo slobodan čovkek, prenose austrijski mediji.

Otac koji je kćerku držao kao zatočenu seksualnu robinju 24 godine, silovao je više od 3.000 puta i napravio joj sedmoro djece mogao bi da bude pušten na slobodu sljedeće godine, iako je osuđen na doživotnu robiju. Fricl, čiji su zločini prema kćerki Elizabet zaprepastili čitavu planetu, prema ocjeni komisije više ne predstavlja opasnost, prenose mediji.

U decembru prošle godine pojavile su se glasine da bi Fricl, koji sada ima 87 godina, mogao da bude slobodan čovjek, iako je osuđen na doživotnu i zatvoren u ustanovu za psihički poremećene prestupnike. Urađena je procjena njegovog mentalnog stanja. Utvrđeno je da boluje od demencije, i prebačen je u običan zatvor, a sljedeće godine biće moguće da zatraži prevremeno puštanje na slobodu. Tri sudije su odlučivale u Kremsu i složile se da Fricl više nije opasnost po okolinu. Otkriveno je i da najviše vremena provodi u ćeliji iz straha od drugih zatvorenika, koji su ga više puta napadali, a 2016. godine su mu kako se navodi, izbili zube.

Fricl je svoju kćerku zarobio i silovao a porodicu je ubjeđivao da je pobjegla i pridružila se sekti. Elizabet je namamio u podrum kada je imala samo 18 godina i držao je tu 24 godine. Podrum je bio zvučno izolovan, a nesrećna Elizabet je u zatočeništvu rodila sedmoro djece. Troje je živjelo s njom u podrumu, troje je Fricl odgajao sa svojom suprugom, a jedno je umrlo nedugo po rođenju.

Elizabet je uspjela da pobjegne 2008. i danas živi sa djecom pod novim identitetom. Nije imala kontakt sa ocem otkad je uspjela da se izvuče iz pakla koji joj je otac priredio.


Magazin PRESS / Novosti.rs


 

Pokreće Blogger.