PRLJAVE IGRE DODIKA Čekao da senator ode kako bi dao izjavu, a onda je osuo brutalnu paljbu po njemu - EVO ŠTA JE SVE GOVORIO


Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik je ponovo iskoristio priliku da "ospe paljbu" po američkim zvaničnicima. Ovaj put radi se o senatoru Chrisu Murphyju, koji je, zajedno sa senatorima Jeanne Shaneen i Thomom Tillisom boravio u BiH.

Prema Dodikovim riječima, Murphyjev komentar nema veze sa stvarnošću.

- Zaista sam iznenađen izjavom senatora Marfija kojom potpuno dezavuiše javnost dajući komentar koji skoro da nema nikakve veze sa stvarnošću i izjavama koje su date tokom sastanaka i za koje postoje uredno vođene zabilješke, kazao je Dodik za Banjaluka.net.

Nastavak njegove izjave bio je u istom tonu.

- Ova matrica koju decenijama prate zvaničnici i mediji SAD pokazuje da za Srbe na Zapadu nema pravde i da smo narod koji je, po njihovom mišljenju, potrebno disciplinovati, ako treba i potpuno nedemokratskim metodama, lažima i prijetnjama. Zaista sam razočaran, dodajući kako, sudeći prema Murphiyevoj izjavi, njih dvojica kao da nisu bili na istom sastanku.

Napomenuo je kako izjave poput onih koje je dao Murphy štete ne samo RS-u, nego i cijeloj BiH.

Međutim, ako se u obzir uzmu dosadašnje izjave američkih zvaničnika, malo je vjerovatno da je Murphy domaćim zavničnicima rekao nešto bitno drugačije od onog što je izjavio za CNN u svom javljanju iz Sarajeva.

- Ovo je vrlo zabrinjavajuće vrijeme za BiH i znam da je pažnja svijeta trenutno s pravom usmjerena na Ukrajinu, ali kako se Putin vraća da izvede korner, on će tražiti druga mjesta da pokuša da ostvari pobjede. A jedna od njih bi mogla biti i BiH. Danas je krhkije nego što je bilo od rata. Imate srpskog lidera, člana Predsjedništva Milorada Dodika, koji prijeti da će se povući iz koalicione vlasti i uspostaviti vlastite srpske institucije koje bi lako mogle dovesti do sukoba koji bi lako mogao dovesti do nasilja. I ovaj region bi mogao ponovo biti u ratu, izjavio je Murphy za CNN.


Magazin PRESS / Source


 

Pokreće Blogger.