DODIK ODRIJEŠIO KESU Pomoći će OVOM graadu sa 500.000 KM pomoći za saniranjue štete od zemljotresa


Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je Srni da će opštini Ljubinje biti upućeno 500.000 KM kao vid hitne pomoći za saniranje štete prouzrokovane zemljotresom koji je sinoć pogodio našu zemlju, a najteže posljedice prouzrokovao u Hercegovini.

- Јutros sam razgovarao sa načelnikom opštine Ljubinje (Stevom Drapićem) koji mi je prenio prve informacije o šteti koju je prouzrokovao zemljotres koji je sinoć pogodio Ljubinje, ali i cijelu Hercegovinu - rekao je Dodik.

On je naglasio da je dogovoreno i da dio građevinske operative iz Trebinja i okolnih mjesta bude upućen u Ljubinje.

Snažan zemljotres, koji je sinoć u 23.07 pogodio Ljubinje i Hercegovinu, pričinio je materijalnu štetu.

Oštećene su kuće i stambene zgrade, a veoma je oštećena i zgrada opštine u ovom gradu.

Podsjetimo, snažan zemljotres jačine 5,6 stepeni po Richteru pogodio je kasno u petak Bosnu i Hercegovinu, sa epicentrom 16 kilometara od Stoca. Ovo je bio peti najjači zemljotres ikada izmjeren na tlu BiH i najjači u posljednjih 50 godina u toj zemlji. Osjetio se čak i u Trstu, u Italiji, nekoliko stotina kilometara od epicentra, kao i u Hrvatskoj, cijeloj Crnoj Gori, Srbiji i Sjevernoj Albaniji.

Tom prilikom povrijeđeno je nekoliko osoba.

Nažalost, od posljedica zemljotresa tragično je stradala djevojka (27) iz Stoca koja je zadobila teške povrede nakon što se stijena urušila na njenu kuću.


Magazin PRESS / oslobođenje


 

Pokreće Blogger.