Zbog ubistva momka član Srbske časti osuđen na 30. godina robije


Okružni sud u Banjoj Luci osudio je danas Dalibora Čambera (47) na 30 godina zatvora zbog ubistva Duška Savanovića (24).

Sudija u ovom procesu Dragan Uletilović, prilikom izricanja kazne je, između ostalog, kazao kako Čamber nije pokazao nimalo empatije nakon ubistva, nego je hladnokrvno otišao.

Inače, samo ubistvo se dogodilo na novogodišnju noć, 31. decembra prošle godine, na jednoj benzinskoj pumpi u Trnu kod Laktaša. Čamber je, zajedno sa Milanom Đurđevićem došao u sukob sa Savanovićem, sa kojim je bio Aleksa Babić. Verbalni sukob je prerastao u fizički obračun u kojem je Čamber ispalio dva metka, od kojih je jedan pogodio Babića u stopalo. Nakon toga ga je Savanović uspio udariti i oboriti na tlo, a Čamber iz ležećeg položaja ispaljuje i treći hitac, kojim ranjava Savanovića. Od posljedica ranjanjavanja, zbog gubitka krvi, Savanović umire u bolnici.

Odbrana je tražila da se krivično djelo sa ubistvo prekvalifikuje u prekoračenje nužne samoodbrane, ali Sud nije uvažio taj zahtjev.

Inače, Čamber je javnosti u BiH poznat i kao pripadnik organizacije Srbska čast, čiji su članovi kod predsjednika SNSD-a MIlorada Dodika bili rado viđeni gosti.



Magazin PRESS / Oslobođenje


 

Pokreće Blogger.