ZBOG TRAGIČNE SMRTI JUTJUBERKE Srbija se digla protiv Bake Praseta, žele mu ukinuti kanal


Na internetuje je pokrenuta peticija za zabranu emitovanja Baka Praseta na Jutjubu. Ova peticija, kako navode autori, pokrenuta je zbog vrijeđanja i "bulinga" nad drugim jutjuberima i ljudima.

- U ime nemilog događaja koji se desio kada je mlada jutjuberka podigla ruku na sebe zbog buling nasilja, vrijeđanja, ponižavanja i prijetnji, molim sve ljude da potpišu peticiju da se zabrani pojavljivanje Baka Praseta, jer njegovi video snimci proizvode mržnju i prkošenje - stoji u opisu peticije, koju je u kratkom vremenskom periodu potpisalo više od 5.000 ljudi.

Naime, tragična smrt srpske influenserke i jutjuberke Kristine Kike Đukić (21) otvorilo je pitanje nasilja, vrijeđanja i ponižavanja na društvenim mrežama, a javnost se možda po prvi put ozbiljno zapitala i ko su uzori današnjoj omladini.

Baku Praseta su mnogi u javnosti označili kao jedan od najodgovornijih za nasilan i neprimjeren sadržaj na društvenim mrežama, a ovo smatraju i potpisnici peticije koji su mahom komentarisali da "nastupi" Bake Praseta na društvenim mrežama negativno utiču na kreiranje ličnosti mladih i djece u Srbiji i da mu zbog toga treba zabraniti da se ovim poslom bavi.

Podsjetimo, Baka Prase je priveden prošlog petka na saslušanje u SBPOK pod sumnjom da je izvršio internet nasilje.


Magazin PRESS / Pink


 

Pokreće Blogger.