NOVO SKANDALOZNO POJAVLJIVANJE Milanović se ponovo obrušio na BiH, pročitajte nove izjave


Predsjednik Hrvatske posljednjih dana obrušio se na BiH skandaloznim izjavama i istupima u javnost. On je danas na obilježavanju 30. obljetnice HVU-a „Dr. Franjo Tuđman“ i svečanoj promociji polaznika preddiplomskih i diplomskih sveučilišnih studija Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje obratio se novinarima gdje kazao;

– Ako s nekim, a to je unitaristička klika iz Sarajeva koji se predstavljaju za domoljube, treba biti u sukobu, ja ću s njima biti u sukobu.

– Dodik ih provocira, razumijem to ponašanje, ali ga ne potičem. Realno, Dodik im ne može ništa, nema dvije duge cijevi, to je dobro u ovoj situaciju. Oni su profesionalni lažovi i pokrali bi cijelu jednu zajednicu, a to su bosanskohercegovački Hrvati. To tako neće ići, rekao je Milanović.

Upitan misli li da hrvatskom narodu u BiH pomažu njegove izjave, Milanović je rekao da pomažu i da bi inače bili prepušteni stihiji.

-Hrvatska Vlada bezbrazno ignorira svoj posao i ono što im je na raspolaganju, a to su sve diplomatske i političke mjere mjere za zaštitu državnih interesa, a tek onda je Hrvata u BiH tko god ih sada vodi, a to je Dagan Čović, s njime surađujem, rekao je Milanović.

Dodao je da BiH bez Hrvata ne postoji.

– Ako me šačica unitarističkih bukača u Sarajevu sada ne voli, na to sam ponosan, rekao je.

– Plenković nije pogriješio što je otišao u Sarajevo, ali je pogriješio što nije iskoristio instrument koji RH ima iz Bruxellesa, a to je blokada, smatra Milanović.

Misli da je vrijeme da se promijeni hrvatska veleposlanica u Bruxellesu.

– To je vrlo iskusna bivša diplomatkinja koja ima poziciju u Europskoj komisiji, koja se tamo mora mlatiti za hrvatsku poziciju gledajući s oba oka na sljedeću poziciju koju će dobiti u Bruxellesu. Tko joj u tome pomaže. Želiš raditi u Komisiji? Sve najbolje. Dabogda bilo u toj čudnoj organizaciji što više naših ljudi pod uvjetom da su ipak vezani za Hrvatsku, rekao je.

Upitan o susretu s premijerom Plenković rekao je samo da su danas bili na HNB-u, ali da nisu razgovarali.

Iz sigurnosnih razloga nije išao u BiH. To su ozbiljne stvari, naglasio je. Nije želio previše govoriti o konkretnim razlozima otkazivanja posjeta BiH.

– Kada imate posla s neprofesionalnim i nedobronamjernim ljudima, onda ne želite ni onog kojemu idete u goste dovesti u neugodnu situaciju. Ja ću biti tamo opet i nikakvi bukači i moralni kamatari me u tome neće spriječiti. Neka se nose, rekao je.

Obrušio se i na novinare N1 i Al Jazeere za koje je rekao da ne izvještavaju objektivno.



Magazin PRESS / Dnevno


 

Pokreće Blogger.