KAKO DA VAM POSTELJINA, VEŠ, PEŠKIRI BUDU UVIJEK BIJELI Ubacite ova tri sastojka u veš mašinu


Sigurno kod kuće imate bjeli veš koji je vremenom posivio – što od pranja, što od drugog veša koji ispušta boju.

Nemoguće je da peškiri, posteljina i krpe budu uvek bijeli. Normalno je da oni vremenom izgube svoju prvobitnu boju.

Sredstva za izbjeljivanje veša koja mogu da se kupe u prodavnicama mogu biti vrlo iritantna za kožu, a čak i dermatolozi savjetuju da ih izbegavamo kad god to možemo. “Kraljica” kućnih trikova Kerolajn Makali dala je jednostavan i brz recept za zdravo i prirodno izbjeljivanje veša, prenose mediji.

Da ne biste bespotrebno trošili novac na sredstva za izbjeljivanje veša, isprobajte ovaj trik.

Sve što vam je potrebno su soda bikarbona, boraks, cinkovo bjeljilo i malo tople vode. Napravite smjesu od sode bikarbone, jedne šolje boraksa i jedne šolje cinkovog bjeljila. Dodajte vodu malo po malo dok se smjesa ne sjedini. Vodu sipajte sve dok smjesa ne postane kao “vlažni” pjesak, pri tom vodeći računa da ne postane previše tečna.

Stavite smjesu u silikonsku posudu za stvaranje leda i sačekajte da se osuši. Čuvajte ovu smjesu u zatvorenoj posudi na suhom mjestu.

Prije samog pranja, stavite jednu kockicu ove smjese direktno u bubanj od veš mašine na vrh odjeće dok je još suha. Prije nego što odredite koji ćete veš da perete, obratite pažnju da li na etiketi piše da veš može da se izbjeljuje pomoću bjelila.


Magazin PRESS / Krstarica


 

Pokreće Blogger.