IZETBEGOVIĆ UPUTIO POZIV ZA BORBENU SPREMNOST OS BIH Ako želite mir morate biti spremni na rat, Dodik neće stati


Dodik je nepredvidiv, imao sam loše procjene u početku. Ne bih davao više ikakve procjene i dokle će ići, rekao je Izetbegović
Predsjednik Stranke demokratske akcije (SDA), Bakir Izetbegović, večeras je u Kaknju komentarisao aktuelnu političku situaciju u Bosni i Hercegovini.

Govoreći o pismu Christiana Schmidta, upućenom državnim parlamentarcima, a koje se tiče usvajanja Zakona o državnoj imovini, Izetbegović je istakao kako je SDA spremna odazvati se pozivu OHR-a.

Po istom principu, kada je riječ o odazivanju, SDA je spremna postupiti i po pitanju Zakona o zabrani negiranja genocida.

- Po pitanju donošenja Zakona o zabrani negiranja genocida, i tu smo spremni da se odazovemo, da radimo, ali očekujemo rješenja od poslanika koji dolaze iz RS, odnosno Srba. Neka kažu šta je po njima rješenje i potrebna dopuna. Nekih posebnih izmjena ne bi moglo biti. Suština bi ostala ista, rekao je Izetbegović.

Kada je riječ o lobiranju u inostranstvu, lider SDA je kazao kako je ova stranka uputila nalog za otvaranje fonda iz kojeg će se koristiti finansijska sredstva za lobiranje. 


Magazin PRESS / Oslobođenje


 

Pokreće Blogger.