DODIK BUNCA Najbolje riješenje je da Bosne nema


Milorad Dodik, član Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lider SNSD-a, ne odustaje od namjere da razbije državu.

Na pitanje kakav bi Ustav BiH on predložio, Dodik je odgovorio:

- Najbolje rješenje je da Bosne nema.

I u intervjuu za Nezavisne novine, Dodik je Bošnjake nazivao muslimanima, te je "pojasnio" svoju izjavu "da Hrvatima treba dati entitet". 

Prvo je kazao da to nije "ništa novo", te da on to stalno govori, te dodao da "treći entitet neće ugroziti dejtonsku strukturu" iako Dejton kaže da imaju dva entiteta i tri konstitutivna naroda?

- Neće, zato što to podrazumijeva sporazum svih. A Dejton promoviše sporazum. On ne promoviše visokog predstavnika koji nameće zakone. Dejton ne promoviše trojicu stranaca u Ustavnom sudu koji hoće da odlučuju o svemu. Ako se Hrvati i Bošnjaci dogovore o tome, a mi u RS budemo sigurni da to teritorijalno ni na drugi način ne zadire u RS, što bismo mi bili protiv, kazao je Dodik na te na pitanje novinara da li to znači da treći entitet može, ali na teritoriji FBiH, kazao:

- Naravno, to mi uvijek govorimo. Već godinama. Ne mogu da vjerujem da nekom to još nije jasno. Pa Vi ste bili kada je Dragan Čović bio ovdje i veoma jasno rekao da to podrazumijeva da je RS nedirnuta.

- Znate da je NSRS napravio platformu za pregovore. Naša predsjednica je poslala prijedlog FBiH. I šta je bilo? Hrvati pristali, muslimani neće. Muslimani vjeruju da postoji visoki predstavnik. Pa eto im ga. Neka ga drže tamo. Slikajte se s njim. Ne postoji visoki predstavnik. Nema OHR-a, kazao je Dodik.


Magazin PRESS / oslobođenje


 

Pokreće Blogger.