Brat Aleksandra Vučića ide pod sankcije, Brnabić to nazvala glupošću


Saznanja da bi brat predsjednika Srbije Andrej Vučić mogao da se nađe na listi ličnosti pod sankcijama američkog Ministarstva finansija, premijerka Srbije Ana Brnabić nazvala je čistom glupošću, uz opasku da ni ne zna ko je strani novinar koji je iznio takva saznanja u javnost.

Premijerka nije promenila mišljenje ni kada joj je novinar objasnio da je riječ o istraživačkom novinaru Druu Salivenu koji je učestvovao u otkrivanju Pandorinih papira i koji je jedan od osnivača Projekta za istraživanje o organizovanom kriminalu i korupciji.

„Mislim da je malo neprofesionalno samo tako prenositi bilo koga da kaže bilo šta o bilo kome, bez ikakvih dokaza ili pitanja dalje na tu temu od tih izvora. Da vidimo šta će biti sa tim, sigurna sam da se Andrej Vučić prepao, da zaista ne zna šta će od sebe. Možda mu zaplijene svu onu nepostojeću zemlju u Vojvodini ili Win Win, koji je njegov ili možda ipak nije njegov, ili Franš, koji je njegov ili možda ipak nije njegov… pa će možda sve to zaplijeniti ti isti koji sad kažu da će mu blokirati sve račune ili šta već, ne znam zaista šta čovjek od svega toga ima“, rekla je Brnabić.

Podsjetimo, Saliven je u intervjuu za Nova.rs, komentarišući odluku administracije u SAD da uvede sankcije biznismenima s Kosova, bliskih vladajućoj stranci, rekao da vjeruje da će spisak sankcionisanih biti proširen, te da će se na njemu naći i bliski ljudi Aleksandra Vučića – Nikola Petrović i Andrej Vučić.



Magazin PRESS / N1


 

Pokreće Blogger.