SAD JE SVE RAZOTKRIVENO Kako je Ranko Debevec advokatici Vidović ubacio telefon u torbu... Odakle ga je izvukao?!


Tužiteljica Bojana Jolović na ročištu za određivanje pritvora suspendiranom predsjedniku Suda BiH Ranku Debevcu i bivšem šefu OSA-e Osmanu Mehmedagiću Osmici, koje se održava u Sudu BiH, opisala je i slučaj sa mobilnim telefonom Ranka Debevca.


Njega je advokatica Vasvija Vidović pokušala iznijeti iz prostorija SIPA-e, nakon čega je i uhapšena.


Ono što je potpuno nevjerovatno jeste da je Debevec, predsjednik Suda, koji bi trebao vrlo dobro biti upoznat sa svim procedurama tokom ispitivanja osumnjičenih, zaboravio da se nalazi u prostoriji koja ima videonadzor.


Pripadnici SIPA-e posmatrali su ga kako vadi telefon, prema nezvaničnim infomacijama, iz donjeg veša, što tužiteljica Jolović nije spominjala, ali je rekla da joj nije jasno odakle ga je izvukao.


- Kod Debevca su pronađena dva telefona, a treći telefon za koji ne znam odakle ga je izvukao, ubacio je u torbu advokatice Vasvije Vidović. To je bilo u prostorijama SIPA-e kada mu je omogućen razgovor sa braniteljicom. To je prostorija koja nije pod zvučnim nadzorom, ali jeste pod videonadzorom - pojasnila je Jolović.


Vasvija Vidović je, očito, naknadno priznala da je uzela telefon, jer je na početku govorila kako nije bila svjesna da joj ga je Debevec ubacio u torbu.


- Vidović je vidjela kada joj je ubacio telefon u torbu i onda smo joj ga pronašli na skeneru na izlasku. Šta se onda nalazi na tom telefonu kada je osumnjičenom važno da ga sakrije - pitala se tužiteljica Bojana Jolović.




Magazin PRESS / Depo


 

Pokreće Blogger.